El Camp de Tarragona es bolca amb el Gran Recapte d'Aliments

Aquest matí s’ha iniciat en els més de 350 punts que s’han habilitat al Camp de Tarragona. Des del Banc d’Aliments fan una crida a que necessiten aliments bàsics com conserves, llet o oli. L’any passat aquesta organització va repartir gairebé tres milions de quilos d’aliments, se’n van beneficiar més de 33.300 persones de la demarcació de Tarragona. Enguany però, ha estat precedida, en molts punts, per la falta de voluntaris. Però també hi ha excepcions, és el cas de l'Espluga de Francolí on aquest 2018 ha crescut el nombre de voluntaris, en part gràcies a un projecte de l'Institut Joan Amigó.

Primera hora del matí i el carro ja gairbé ple. Aquest divendres ha arrencat el Gran Recapte d'Aliments del 2018 a l'Espluga amb més d'una trentena de voluntaris. És una de les xifres més altes dels darrers anys i té dues explicacions. D'una banda, la implicació de persones alienes a Càritas que s'hi han sumat i, de l'altra, el projecte "Qui no té un all, té una ceba" de l'Aula Oberta de primer d'ESO de l'Institut Joan Amigó. Es tracta d'una iniciativa interdisciplinar que al llarg del curs treballarà l'alimentació des de diversos punts de vista, un d'ells el gran recapte com a iniciativa per pal·liar la manca d'aliments en algunes cases.

Els joves, després de les xerrades que han rebut i la promoció que han estat fet. Comencen la seva contribució al Gran Recapte ben conscienciats.

Els donatius es podran fer als supermercats del municipi durant aquest divendres i dissabte i tots els productes es quedaran a Càritas de l'Espluga. Als quals caldrà sumar el recapte que aquests alumnes van fer ja durant la jornada d'ahir a l'Institut.