Els metges públics abandonen la vaga; els concertats, no

Ahir a la nit els metges de l’ICS i la Generalitat van arribar a un principi d’acord que ha permès desconvocar l’última jornada de vaga per avui. L’aturada però no ha estat desconvocada pels metges concertats, com els de la Xarxa Sanitària Santa Tecla que aquest matí han fet sentir la seva veu per tenir les mateixes condicions que els metges públics.

Els metges de primària que depenen de l’ICS han reprès avui l’activitat després de quatre dies de vaga que van suspendre dijous al vespre després d’arribat un acord per reduir-los la pressió de treball. Les millores més destacades són que els metges tindran més temps per les visites presencials. Es reduirà el nombre de pacients per metge. Es pagaran les hores extres que facin per atendre a tothom. I es contractaran 250 metges més. Ara esperen que la Generalitat compleixi.

Tot i l’acord amb els metges públics els concertats mantenen les protestes. Els professionals de la Xarxa de Santa Tecla s’han concentrat davant les oficines i de l’Hospital de Santa Tecla per demanar les mateixes condicions que han pactat els metges de l’assistència primària pública. Encara ningú s’ha assentat amb ells a negociar i avisen que si no es fa res amb aquest acord hi haurà dos tipus de sanitat a Catalunya.

Qui no ha desconvocat la vaga en el sector públic és el sindicat CGT que s’ha manifestat davant les portes del CAP La Granja. Diuen que no estan d’acord amb el pacte que s’ha arribat i es plantegen accions legals perquè diuen que són un dels sindicats convocants i ningú els va convidar a la taula de negociació.