L'Aeroport no dóna per perduda la batalla de l'estació intermodal

Una setmana després que el govern central confirmés que ara per ara no té sobre la taula el projecte de l'estació intermodal al sud de l'aeroport, els agents que conformen la Taula Estratègica de l'infraestructura han fet front comú aquest dimarts per reclamar la seva planificació immediata. Des de la Generalitat qualifiquen la nova estació com a prioritària i afirmen que així es tractarà en futures negociacions sobre inversions en infraestructures amb el govern central

L'aeroport no es resigna a perdre la connectivitat directa amb el nou Corredor del Mediterrani i amb la línia d'alta velocitat a través d'una nova estació intermodal al sud de la infraestructura. Així ho ha deixat de manifesta la primera reunió de la Taula Estratègica de l'Aeroport amb el nou secretari de mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, al capdavant.

A proposta del govern català, l'òrgan de seguiment, format per govern, direcció de l'aeroport, ajuntaments i agents econòmics del territori ha aprovat per unanimitat un acord que insta al govern central a respectar el projecte inicial del Corredor Mediterrani, que preveia la construcció d'aquesta nova infraestructura ferroviària.

Ho han fet només deu dies després que el Comissionat pel Corredor Mediterrani del govern central afirmés a Tarragona que la nova estació no entra en els seus plans actuals.

Un aeroport que continuarà creixent aquest 2018, però per sota d'altres infraestructures turístiques del país. Es preveu que ho faci a finals d'any al voltant de l'1'5 per cent i que al 2019 aquest augment continuï constant en les mateixes xifres, sobretot gràcies als paquets turístics amb vol inclòs que estant impulsant agents com Port Aventura.