El territori commemora el Dia Contra la Violència Masclista

Alguns ajuntaments del Camp de Tarragona han commemorat el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones que serà aquest diumenge. En tots els llocs s’ha llegit el manifest i a Tarragona a banda, s’ha presentat la nova guia de protocol de violència masclista.

El 2008 l’Ajuntament de Tarragona va publicar la guia de protocol de violència masclista. Ara s’ha actualitzat i s’han inclòs nous serveis que s’han creat i que depenen de diverses administracions com la judicial, policial o sanitària. La feina la dut a terme la Comissió de seguiment del protocol de la violència masclista de la ciutat de Tarragona.

La presentació de la guia ha estat el preludi de la lectura del manifest unitari per l’eliminació de la violència envers les dones. A causa de la pluja, l’acte ha tingut lloc al pati Jaume I i ha estat encapçalat per l’alcalde i representants de la corporació municipal. El text ha estat llegit pel secretari general de l’Ajuntament, Joan Anton Font, i per l’oficiala major, Irene Torralba.

A Salou el manifest s’ha llegit al centre cívic a càrrec de membres de l’esplai Salou i de la colla la pessigolla. On s’ha volgut incidir en aquesta xacra que va en agument any, rere any.

A Valls, al vestíbul de l'ajuntament l'alcalde ha llegit el manifest institucional i alumnes dels instituts vallencs, que han treballat a classe la temàtica, han presentat les seves conclusions.

Pel que fa a Torredembarra la lectura del manifest unitari per part diverses regidores del plenari torrenc ha estat acompanyada per una presentació de les dades d'aquest any 2018 del Servei d'Informació i Atenció a la Dona del municipi. Unes xifres que en el que portem d'any ja superen les de tot el 2017.