El festival Memorimage uneix música i cinema documental

El cinema documental es citarà durant quatre dies, fins dissabte al Teatre Bartrina de Reus en una nova edició, la tretzena del festival internacional Memorimage. El festival, especialitzat en pel·lícules realitzades amb material d’arxiu, fotogràfic o audiovisual. Habitualment pel·lícules històriques o biogràfiques, apostarà en aquesta edició per una visió més contemporània i musical.

El documental inaugural del certamen, amb concert inclòs de la protagonista aquest dimecres, Andrea Motis, la trompeta silenciosa, reivindica a la perfecció la voluntat de fondre música i cinema que proposa l’organització del festival. El documental, dirigit per Ramon Tort, acompanya l’artista durant els últims tres anys i ens descobreix la seva vessant més íntima.

En total, en el marc del festival es projectaran tretze pel·lícules documentals, cinc a la secció oficial, que comptarà també amb l’holandesa Deaf Child, la brasilera No intenso agora, l’espanyola Ciudadano Fernando Gallego, baila o muere, i la catalana Miró contra Miró. El festival també inclou documentals vinculats al territori per la seva temàtica o per la seva direcció i també un espai per a joves.