Satisfacció a mitges amb les alternatives de les mercaderies per l'interior

El Ministeri ja ha posat sobre la taula tres opcions perquè els trens de mercaderies surtin de la costa i passin lluny dels nuclis de població. De fet, l'estudi que està elaborant ha contemplat fins a 15 alternatives. Les més ben valorades discorren en paral·lel a l'alta velocitat, aprofiten el dibuix de l'antiga línia Reus - Roda i van a buscar l'estació del polígon de Constantí.

VILA-SECA NO HO VEU TOT BÉ

El però, un dels que hem sentit, és el de Vila-seca. El seu alcalde aixeca la veu perquè amb qualsevol de les propostes presentades, els trens que surtin del Port o del complex petroquímic sud continuaran passant pel municipi.

La plataforma Mercaderies per l'Interior entén les recances de Vila-seca, però també apunta que la solució definitiva podria desviar-se per l'autopista de Bellissens i salvar així el nucli vila-secà. Ara bé, tot plegat són futuribles, mentrestant tots els trens sí que hi passaran i aquest impàs de temps pot ser de 10, 15 o 20 anys. 

Hi ha diferències, però, com a mínim ja es treballa en el pas de mercaderies per l'interior, pensen des de Tarragona. L'alcalde, Rubén Viñuales, celebra que, per primera vegada, hi hagi un estudi que estigui avaluant com allunyar els trens de mercaderies dels nuclis urbans i minimitza les diferències que puguin existir entre municipis. 

VAN TARD

Des de la Plataforma, posen una mica d'aigua al vi després de la trobada amb el Ministeri. Reconeixen que en van sortir decebuts perquè l'estudi va tard i encara no està completat, tot i que admeten que les opcions que el Ministeri veu amb més bons ulls s'assimilen a les que ells havien imaginat. 

Les propostes del Ministeri ara s'hauran de portar a un grau de detall molt més gran. De l'escala a 1:25000 s'ha de passar a 1:500 i s'haurà d'afinar molt més el traçat. D'aquí a uns tres mesos, l'Estat en tornarà a informar. Podria ser llavors quan ja es conegui la solució definitiva.