Revetlles i música antiga per celebrar Sant Joan

L’agenda del cap de setmana arriba marcada per les revetlles de Sant Joan. També, més enllà de les propostes festives, hi ha espai per la música antiga amb el cicle TAU de Tarragona.

CAMERATA PATRIMONIO SONORO. Tarragona. Catedral de Tarragona. Divendres (21.30 h)

El talent dels tres músics de la Camerata Patrimonio Sonoro  guiarà els assistents per la música instrumental de mitjans segle XVI i fins a les sonates de marcada influència operística del primer terç del segle XVIII. La proposta ha estat escollida per l’organització del cicle TAU en una convocatòria per a joves intèrprets per participar al cicle de música antiga de Tarragona.

ENSEMBLE O VOS OMNES. Tarragona. Tinglado 1 del Moll de Costa. Dissabte (21.30 h)

I encara una altra proposta inclosa dins els cicle de música TAU. El grup de música antiga del Camp de Tarragona, l’Ensemble O Vos Omnes, ens proposa l’audició de dues importants obres: una cantata de Bach i la cèlebre Membra Jesu Nostri de Buxtehude. El programa vol evocar una caminada de 400 quilòmetres que va fer Bach l’any 1705,  precisament, per escoltar aquest organista.  Un viatge que, potser, va suposar l’inici del final del període barroc.

MIQUEL DEL ROIG. Torredembarra. Plaça Antoni Roig. Dissabte (21.30 h)

Més enllà de la música antiga, la cartellera d’aquest cap de setmana estarà marcada per les revetlles de Sant Joan. Entre aquestes destaquem la celebració de la festa major de Baix Mar a Torredembarra, que comptarà amb la música irreverent, punyent i reivindicativa de Miquel del Roig. Com és habitual, el cantautor proposarà un popurri de temes propis, tonades conegudes i lletres esmolades i sense floritures. Cançons que parlen de l’actualitat i de la societat.

DR. CALYPSO. Valls. Aparcament de l’Hort del Carme. Dilluns (00.15 h)

Musicalment però, els plats forts del cap de setmana el trobarem a les Nits del Solsticidi de Valls. Tres nits de concerts amb noms com els tarragonins Crim o Josetxu Piperrak el primer dia, i que tindran com a cap de cartell, coincidint amb la Revetlla, els Dr. Calypso.  L’històric grup barceloní que, després de l'aturada de 2019, torna als escenaris amb la seva exitosa gira "Recaiguda Tour", plena d'ska, reggae i soul. Valls serà la primera parada al Camp de Tarragona de la gira del retorn, que va arrencar a finals de l'any passat.

FIGA FLAWAS. Valls. Aparcament de l’Hort del Carme. Dilluns (23 h)

Qui no podia faltar a la festa major de Sant Joan a Valls és la formació liderada per Pep Velasco i Xavier Cartanyà. En plena efervescència, l’exitós grup de música urbana vallenc actuarà a l’escenari principal de les festes l’última nit de concerts. L’èxit dels Figa Flawas ha estat meteòric des del seu primer senzill publicat a youtube l’any 2020. En poc més de tres anys, ara són imprescindibles a qualsevol festa major.

JOAN REIG. Valls. Plaça de l’Oli. Dilluns (23 h)

L’aposta pel talent de proximitat a la festa major de Valls també tindrà com a nom propi el constantinenc Joan Reig. El bateria dels Pets hi presentarà el seu últim treball en solitari defensant amb la seva veu i la formació que l’acompanya habitualment.