L'aplicació de les policies locals es desenvoluparà a inicis de 2025

A partir de l'any vinent els veïns de Tarragona, Reus, Cambrils, la Canonja, Constantí, El Catllar i Mont-roig del Camp es relacionaran d'una altra manera amb les policies locals. Ho podran fer des del mòbil amb la nova aplicació que comença a caminar i es desplegarà a inicis del 2025.

Quan una persona se senti en perill podrà alertar d'una forma ràpida, serà geolocalitzada i, fins i tot, podrà donar a conèixer quina ruta farà. Pitjant un botó, l'usuari també podrà donar accés de la seva càmera i micròfon. Una eina que podria ser molt útil, per exemple, per a les víctimes de violència masclista.

Els establiments comercials també podran utilitzar una funció similar; a través d'un botó de perill, podran compartir les imatges de les seves càmeres de vigilància. I més enllà dels usos, els ajuntaments assenyalen que el punt fort és que la ciutadania tindrà la mateixa eina d'avís, indiferentment del terme municipal en què es trobi. S'activaran, això sí, els agents d'aquella població, sense trepitjar-se les àrees de competència. En qualsevol cas, pretén posar les coses fàcils al veïnat. 

Per tot plegat, els impulsors obren la porta a altres consistoris, amb la intenció que l'aplicació sigui compartida dins la futura àrea metropolitana. Representants dels set ajuntaments han signat aquest dimarts el protocol de l'aplicació. Abans de finals d'any preveuen firmar el conveni per licitar conjuntament el contracte.