Montblanc i Constantí milloraran la gestió de l'aigua gràcies a la Diputació

La sequera ha estat un xoc de realitat que ens ha fet veure que el futur de l'aigua pot ser ben complicat. És per això que és clau gestionar aquest recurs de la manera més eficient possible.

Amb aquest propòsit, la Diputació de Tarragona arrencarà pròximament la fase de diagnosi d'un gran projecte que millorarà la gestió de l'aigua de 120 localitats a partir de la digitalització. 

Es tracta de municipis de menys de 20.000 habitants i que fan una gestió directa de l'aigua, com és el cas de Montblanc i Constantí.

L'ens supramunicipal avança gairebé 2 milions per aquesta primera fase, confiant que el Ministeri per a la Transició Ecològica concedirà al setembre els 10 milions que han de servir per finançar tot el projecte, que estarà enllestit el 2027.

diputacio_tarragona_18_juny_2024.jpg

CONNEXIÓ DE LA CONCA AMB EL CAT

Encara en l'àmbit de la gestió de l'aigua, la Diputació desbloqueja 600.000 euros per connectar Sarral i Forés a la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona.

Unes obres que costaran més de 4,5 milions d'euros i estan cofinançades per l'Agència Catalana de l'Aigua. Els treballs podrien començar al setembre i acabar al juliol de l'any que ve.

La Diputació destinarà 400.000€ més en les dues fases posteriors de connexió del nord de la Conca de Barberà amb el CAT i que farà arribar l'aigua de l'Ebre fins a Conesa, Santa Coloma de Queralt, Passanant i Belltall, Les Piles, Savallà del Comtat i Llorac.

Més enllà dels recursos econòmics, l'ens supramunicipal oferirà un ampli suport tècnic que es concreta, per exemple, en la redacció del projecte del nou dipòsit de Forès.