L'estiu presenta el risc d'incendi més alt des del 2019

El Camp de Tarragona afronta un estiu amb el risc d'incendi més alt des del 2019. És per això que els Bombers i els Agents Rurals ja han començat una campanya forestal que es preveu extremadament complexa.

Les pluges primaverals han ajudat a reduir els incendis que portem des de principis d'any, fent-los caure un 24% al Camp de Tarragona.  Tot i això, les dades de precipitacions al sud de Catalunya no han estat tan bones com al nord i només serveixen per donar un marge de poques setmanes als Bombers i Agents Rurals.

MASSA CALOR

Les temperatures preocupen especialment, ja que, els dos darrers anys, han pujat 2,5 graus per sobre de la mitjana històrica. Per adaptar-se a aquesta realitat, s'ha redissenyat el Pla Alfa de prevenció d'incendis.

risc_indendi_juny_2024_2.jpgrisc_indendi_juny_2024_2.jpg

D'aquesta manera, s'ha creat el nivell 4 de perill extrem, que ha absorbit algunes de les mesures més severes que tenia fins ara l'esglaó més elevat, el 3. La més rellevant fa referència a la restricció d'accessos a termes municipals i massissos.

Els Bombers compten amb prop d'una trentena d'agents més que l'any passat, mentre que els Agents Rurals n'han incorporat un centenar. Ambdós cossos demanen molta precaució a la ciutadania, especialment la Nit de Sant Joan.