L'Àrea Metropolitana no es mulla sobre el model del tramvia

D'aquí a sis mesos, al febrer de l'any 2025, hauríem de conèixer, entre altres aspectes, quina delimitació territorial i quina forma jurídica i administrativa tindrà la nova Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona. Així s'ha manifestat aquest dijous en la segona reunió del grup impulsor del futur ens, que conformen vuit Ajuntaments del territori, dos Consells Comarcals i la Diputació de Tarragona.

Una trobada que ha servit per a conèixer els informes elaborats per les primeres comissions constituïdes el passat mes de desembre. Ara, aquestes es transformaran en grups de treball que han de definir els objectius de diferents àrees. Així, la delimitació territorial, la mobilitat, la gestió dels residus o l'habitatge, entre d'altres aspectes, seran peces clau en la mancomunitat de serveis que ha de ser el pal de paller del nou ens.

LA CAPITALITAT?

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha tornat a defensar que el futur ens ha de ser una unió de serveis administrativa i que, per tant, no ha de comptar necessàriament amb una capitalitat clara.

No ha definit però una postura clara respecte al futur tramvia i la polèmica generada amb l'Ajuntament de Salou, un dels municipis impulsors de la futura àrea metropolità. Una reunió que no ha comptat amb la presència dels alcaldes de Salou i Cambrils per motius d'agenda.