Raquel Sans: "Al Parlament s'ha de poder parlar de tot"

Poc s'esperava Raquel Sans acabar el dilluns com a vicepresidenta del Parlament. Sabia que el seu nom estava sobre la taula per ocupar algun lloc de la mesa, però la decisió en ferm li va arribar només dues hores abans de l'inici del ple. Encara ho està assimilant.

Reconeix que Esquerra hagués preferit pactar una mesa "antirepressiva" també amb els socialistes i els comuns. Igualment, la política tarragonina diu que se sent còmode al costat del juntarie Josep Rull, a qui considera un home de consens. La majoria independentista a la mesa s'ha fixat dues màximes: que al Parlament es pugui parlar de tot i que els polítics exiliats puguin votar. 

I ara s'obre l'etapa per negociar la investidura del president de la Generalitat. Salvador Illa o Carles Puigdemont? La portaveu d'Esquerra es desmarca de l'interrogant i assegura que el que prevaldrà és que es pugui parlar d'un referèndum i s'acordi una proposta de finançament singular per a Catalunya. 

Sans recorda, a més, que l'última paraula la tindrà la militància. La vallenca, establerta a Tarragona, es converteix en la principal figura institucional d'Esquerra en aquesta nova legislatura. També la cara visible de la formació perquè es mantindrà com a portaveu dels republicans.