Raquel Sans, vicepresidenta del Parlament

La mesa del Parlament tindrà accent tarragoní. La vallenca Raquel Sans, establerta a Tarragona, ha estat escollida vicepresidenta del Parlament que presidirà Josep Rull en la quinzena legislatura que ha arrancat aquest dilluns.

Finalment, doncs, hi ha acord independentista; Junts, Esquerra i la CUP s'han assegurat la majoria a la mesa. Rull, però, ha hagut d'esperar a la segona ronda de votacions, quan ha reunit 59 vots a favor, 17 vots més que l'opció socialista.

El PSC tindrà la vicepresidència segona i la secretaria tercera, aquesta darrera ocupada per una altra representant del Camp de Tarragona. La portaveu dels socialistes a Valls i número 1 per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, també tindrà el seu lloc a la mesa del Parlament.

Ibarra compartirà espai, doncs, amb la cap de llista dels Republicans a la nostra circumscripció. Raquel Sans, de formació periodística, dona un pas més en la seva trajectòria política. Darrerament, ja havia guanyat notorietat com a portaveu d'Esquerra i ara serà la segona autoritat del Parlament.

ARA VE EL MÉS DIFÍCIL

La nova legislatura ha superat el primer tràmit, a partir d'ara vindrà el més difícil, els pactes per formar govern. S'obre un període de negociació de 15 dies. El ple d'investidura, està previst per al 25 de juny. Si cap candidat obté majoria es podria intentar en una segona votació abans de dos mesos. Si se supera aquesta pantalla sense un acord, aniríem a la repetició electoral.