Joves i Vella preparen Sant Joan amb castells de nou pisos

A dues setmanes de Sant Joan i en l'última actuació vallenca abans de festa major, la Joves de Valls va assolir el repte que es proposava en aquest primer tram de temporada.

Els de la camisa vermella van completar a la seva diada el primer castell de nou de la temporada en forma de 3d9f. El van assolir després de descarregar per segon cop enguany el 4d8p. Van completar l'actuació amb el 2d8f i el pd6 abans de tancar-se al local per preparar Sant Joan.

A la mateixa actuació van destacar els 2d8f dels Castellers de Sants i dels Moixiganguers d'Igualada. Les dues colles els van completar per segona vegada aquest curs per a signar la tripleta de vuit pisos. La diada la van completar els Castellers de la Vila de Gràcia amb la clàssica de vuit.

LA VELLA FA EL FÒRUM DE NOU

I en la diada 1885 organitzada pels Xiquets de Tarragona, la Colla Vella va completar la millor actuació del cap de setmana.

Els rosats van descarregar per segon cop aquesta temporada el 3d9f, després del completat al Vendrell la setmana passada. Els de Manel Urbano el van assolir ja a la primera ronda, fent de la plaça del Forum la novena plaça que veu castells de nou a la ciutat de Tarragona. Van completar l'actuació amb el 5d8, el 4d8p i el pd7f, tres castells que tenen opcions per pujar un pis més per Sant Joan, diada que els del Portal nou prepararan ara ja també al seu local.

Una actuació que no va acabar de ser rodona pels amfitrions Xiquets de Tarragona.

Uns matalassers que ja van descartar d'entrada el repte de fer el castell de nou més matiner de la seva història, apostant per repetir el 5d8 ja assolit a Valls per Sant Isidre. Ho van fer, però després d'un intent desmuntat a la segona ronda. A la primera havien completat el 3d8 i a la tercera van haver de desmuntar un intent de 4d8 per descarregar-lo tot seguit.

LA JOVE RODA CASTELLS DE VUIT

L'altra gran actuació del cap de setmana va ser la del bateig dels Xiquets de Vila-seca.

En aquesta, la Jove de Tarragona va optar per a rodar castells ja assolits enguany abans de fer una passa més. També descartat el castell de nou, els liles van tenir en el 4d8a de la segona ronda el seu millor castell. El van acompanyar del 3 i el 4d8 i del pilar de 6, castells que podrien pujar un pis més aquest pròxim dissabte.

Als liles els van acompanyar dues colles més de Tarragona, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo.

Els de la camisa verda van poder sumar per segona vegada aquest curs tres castells de la gamma alta de set en la mateixa actuació, descarregant el 5d7 i el 4 i el 3d7 amb l'agulla.

Els del barri mariner, per la seva banda, no van poder revalidar el 5d7 descarregat fa dues setmanes a Terrassa, ja que van fer un intent desmuntat, i van tenir en el 4d7 amb l'agulla el seu millor castell.

Els locals, Xiquets de Vila-seca, van poder completar dos castells de sis amb el 3d6a com a més destacat.