La Creu Roja atén menys persones, però més vulnerables

Cada vegada hi ha menys gent que necessita l'ajuda de Creu Roja, però els que ho fan viuen una situació de més vulnerabilitat. És la conclusió que s'extreu del balanç del 2023 de l'entitat a la demarcació.

En total, 48.253 persones van ser ateses per Creu Roja, una xifra menor que la del 2022. Tot i això, prop de 21.000 d'aquestes es trobaven en situació d'extrema vulnerabilitat, una dada que puja un 1,8% respecte a fa dos anys.

WhatsApp_Image_2024-05-20_at_13.20.28.jpg

La Creu Roja considera que és un creixement sostingut en la línia dels últims anys i que l'ocupabilitat i la feina de l'administració és clau per revertir-lo. La gent gran va ser un dels col·lectius que va rebre més resposta per part de Creu Roja. En aquest sentit, l'organització es marca com un gran repte de futur la lluita contra la soledat no volguda.

També l'adaptació a les necessitats socials derivades de l'emergència climàtica o la transformació tecnològica que ajudi a reduir la bretxa digital. Un dels altres reptes de Creu Roja té a veure amb el voluntariat. Tot i que compta amb més de 2.500 persones voluntàries, costa arribar al jovent.

Creu Roja celebra enguany el seu 150è aniversari a la ciutat de Tarragona i aviat s'anunciaran diversos actes de commemoració.