Salou triplica la seva població a l'estiu

La població estacional de Salou, a l'estiu del 2022, va més que triplicar el nombre de població resident a la capital de la Costa Daurada. D'aquesta manera, durant els mesos de juny a setembre, més 67.000 persones van fer estada al municipi a la seva segona residència, la qual cosa suposa un 233% més dels residents habituals.

Així, Salou es col·loca entre les poblacions catalanes amb més incidència d'aquest tipus poblacional en percentatge, només superada per municipis de la Costa Brava com Llancà o Sant Pere Pescador, que superen en més d'un 300% la seva població habitual. Això sí, cal tenir en compte que es tracta de municipis molt més petits en població que Salou fora de temporada.

EN SEGONA POSICIÓ AL LLARG DE L'ANY

I és que si parlem de la població estacional repartida al llarg de l'any, Salou és la segona població catalana que més en té en nombres absoluts, només superada per Barcelona. I és que, segons les dades que ha fet públiques l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'IDESCAT,  una població flotant de gairebé 24.000 persones, el doble dels residents habituals. Una llista, aquesta darrera, en la qual també apareix Tarragona en quarta posició, amb més de 12.000 persones de població estacional al llarg de l'any.

Més lluny en terme percentuals d'augment de població durant l'estiu es troben municipis com Altafulla, que augment la població en un 65%, o Vila-seca i Torredembarra, que ho fan al votant del 57%.

Ben diferent és la situació als principals municipis de l'interior. Valls és l'exemple més clar, ja que perd durant l'estiu gairebé un miler d'habitants. Montblanc, en canvi, augmenta en un 10% la població, mentre que l'Espluga de Francolí manté estable la població a l'estiu, però en perd lleugerament al llarg de l'any.