PortAventura amplia l'espai per a famílies amb menors amb patologies greus

Crear un oasi d’emocions positives per a menors amb patologies greus en risc d’exclusió social i les seves famílies. És l’objectiu del Dreams Village de PortAventura, un projecte que va començar a caminar fa cinc anys amb un treball colze a colze amb tres hospitals pediàtrics de referència a tot l’estat, com el Sant Joan de Déu i el Vall d’Hebron de Barcelona i el Nen Jesús de Madrid. Aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de les Famílies, ha inaugurat 4 allotjaments més. Una ampliació que permetrà acollir 420 unitats familiars cada temporada, 120 més que fins ara.

BENEFICIS PSICOSOCIALS

Les cases, per a unes sis persones i amb una estètica estatunidenca, compten amb portes molt més amples i lavabos adaptats. Però més enllà de les facilitats físiques, els beneficis també són psicosocials, i és que les famílies comparteixen l’estada de sis dies amb altres nuclis familiars en situacions similars.

L’experiència, diuen, tracta de ser un cant a la vida, i és que els usuaris venen de passar mesos i fins i tot anys, immersos en la rutina dels hospitals. Més enllà de visitar el parc, els usuaris també gaudeixen dels tallers impartits pels voluntaris del Dreams Village. Són un equip de 200 persones treballadores de PortAventura que traslladen els seus hobbies en forma d’activitats lúdiques.