Nova prova de sirenes de risc químic dimecres 24 a les 12h

Les sirenes de risc químic tornaran a sonar dimecres a les 12h en una nova prova d'aquests dispositius repartits pel Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Serà un test acompanyat de l'activació de les alertes per a mòbils i, per tant, idèntic al que es va dur a terme el passat setembre.

Tot i això, aquesta vegada, s'ha reforçat el contacte amb les associacions de veïns i amb col·lectius de persones sordes i amb hipersensibilitat al so.

Protecció Civil anima la població a fer l'exercici de confinament, tot i no tractar-se d'un simulacre. En aquest sentit, celebren que moltes escoles s'hagin animat a participar-hi i les posen com a exemple per a la resta de ciutadania.

ALERTES.jpg

COM SERÀ?

El test afectarà 190.000 persones censades i servirà per provar 49 sirenes del Camp de Tarragona i 3 de Terres de l'Ebre. Cap d'aquestes és nova, però abans d'acabar l'any se n'instal·laran dues a La Pineda i una a l'espigó del Port de Tarragona.

Tot plegat durarà 15 minuts, començant amb un so oscil·lant amb pauses intercalades. Un so més agut i pla marcarà el final. La valoració de Protecció Civil es farà, en part, a partir de l'enquesta oberta que s'habilitarà al seu web.

La presentació de la prova de sirenes també ha servit per fer balanç del PLASEQTA quan es compleixen quatre anys de la seva posada en marxa al Camp de Tarragona.

DESPRÉS DE L'ESTIU, SIMULACRE D'EMERGÈNCIA QUÍMICA

Des de Protecció Civil ja s'està treballant amb l'escenari del simulacre d'emergència química que tindrà lloc després de l'estiu, gairebé segur al polígon nord.

Cal recordar que el primer es va fer al polígon sud i el segon, el passat novembre, al polígon de Constantí.