El Mico de la Canonja tindrà parella

A partir del mes d’agost el Mico de la Canonja ja no ballarà sol. Ho farà acompanyat d’una parella que tindrà característiques similars a la del gegantó actual. Aquesta és la voluntat de l’Associació Juvenil Mico, que ha presentat una proposta que preveu presentar el nou gegantó durant la festa major d’estiu. El primer pas ha estat portar el projecte al mateix taller que ja va dissenyar l’actual Mico de la Canonja que es va presentar l’any 2021, inspirat en l’element original creat el 2016 per participar a la Baixadeta de l’Àliga de Tarragona.  

Formalitzada l’any 2019 l’associació juvenil compta amb una cinquantena d’integrants i la creació d’aquest segon element festiu es pensa com una oportunitat per seguir creixent i promovent la cultura tradicional i popular al municipi.

La Mica mantindrà la mateixa essència que el Mico, amb elements identitaris com les ulleres o les arracades. També portarà un vano pel disseny del qual l’entitat ha obert un concurs adreçat a artistes.

D’altra banda, l’associació obrirà un verkami per finançar el projecte i també engegarà diverses iniciatives amb el comerç local per buscar col·laboracions.