L'augment dels assassinats col·lapsarà encara més els jutjats enguany

 

Durant el 2023, la xifra d'homicidis i assassinats a la demarcació de Tarragona va créixer exponencialment, passant dels 9 casos el 2022 als 15 de l'any passat, amb un augment de més del 60%. Un fet, aquest, que s'uneix a l'augment general dels fets delictius, que se situa al voltant del 9% l'any passat.

Una pujada considerable dels delictes més greus que accentuarà encara més durant aquest any el col·lapse que pateixen les dues seccions penals de l'Audiència de Tarragona, que ja estan assenyalant judicis a tres i quatre anys vista. Un augment dels delictes d'assassinat i homicidi que des de l'Audiència tarragonina emmarquen en un creixement global a tot Catalunya.

MENYS PLANTES DE MARIHUANA

En alguns casos, aquests delictes estan relacionats amb bandes organitzades, com les que controlen les plantacions de marihuana a la demarcació. En aquesta matèria, però, el nombre de plantes decomissades s'ha reduït aquest 2023. S'ha passat de les 180.000 del 2022 a les 144.000 de l'any passat, una xifra, però, que es continua considerant desproporcionada.

AUGMENTAR EL PERÍMETRE DELS JUTJATS DE VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

També han augmentat, però per sota de la mitjana, els delictes relacionats amb violència contra la dona, que ho han fet un 3%.

En aquesta matèria, l'Audiència està treballant per a poder ampliar la tasca dels tres jutjats especialitzats que existeixen, a Tarragona, Reus i el Vendrell, i que estan per sota de la seva càrrega de treball màxima. Es vol que puguin instruir casos d'altres partits judicials com, per exemple, el de Valls.

JUDICIS A LES TARDES

També es treballa per agilitzar l'assenyalament de judicis a la mateixa audiència. En aquest sentit, a més d'intentar aconseguir noves places de magistrats a llarg termini, s'espera que a partir del mes de setembre es puguin celebrar judicis a les tardes.