La tercera aposta de Repsol pels combustibles renovables podria ser a Tarragona

Repsol ha posat en marxa aquesta primavera a Cartagena la seva primera planta a l’Estat per produir combustibles renovables, és a dir, fets a partir de materials reciclats i no amb el petroli com a base. La multinacional ja treballa en l’adaptació de les instal·lacions del centre de Puertollano i la tercera aposta, que encara no ha definit, podria ser a Tarragona on ja s’estudien les possibilitats de conversió de diverses unitats.

La qüestió és que Repsol no vol quedar al marge de la mobilitat del futur. Diuen que hi ha vida més enllà del motor elèctric i volen continuar fabricant els combustibles per propulsar tot tipus de transport i, especialment, com a solució per als vehicles més pesants. I per això, insisteixen, que a nivell legislatiu també s’ha de poder donar espai per al motor de combustió que utilitzi aquestes energies més sostenibles.

UNA SEGONA VIDA PER ALS RESIDUS

DDR Combustibles

La fórmula que dona, ara per ara, més rendiment és l’aprofitament d’olis vegetals, però també se’n poden fer a partir de residus sòlids urbans o agroforestals, entre altres. Aquests són els denominats combustibles renovables, però Repsol també aposta pels sintètics, que són els que es fan mitjançant la captura de CO2 de l’aire.

Les receptes per aquests nous combustibles les ideen al seu parc tecnològic de Móstoles. S’hi fan proves, a petita escala, de les instal·lacions per produir-los. Es desenvolupen, doncs, les tecnologies que en un futur veurem a Tarragona. De fet, una filosofia similar és la que seguirà l’Ecoplanta de Repsol prevista al Morell que usarà residus sòlids urbans per produir metanol.