Justícia relleva el director de Mas d'Enric arran de l'assassinat de la cuinera

Relleu al capdavant del Centre Penitenciari de Mas d'Enric. El fins ara director, Paco Romero, ha posat a disposició el seu càrrec i el seu substitut s'anunciarà els dies vinents.

En un comunicat, el Departament de Justícia detalla que ha estat una decisió meditada que Romero ha pres consensuadament amb la direcció de la Secretaria de Mesures Penals.

D'aquesta manera, s'espera encetar una nova etapa al centre després de l'assassinat de la cuinera Núria per part d'un intern que després es va suïcidar fa tot just dues setmanes.

Un relleu del tot insuficient a ulls dels treballadors de la presó, que van protagonitzar diverses jornades de protesta bloquejant el centre penitenciari els dies posteriors al crim.

És per això que continuen reclamant la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

Romero ha estat al capdavant del centre penitenciari de Tarragona des de l'abril del 2005 i va inaugurar Mas d'Enric el 2015. El Departament el considera un professional de vàlua reconeguda i anuncia que assumirà a partir d'ara noves responsabilitats directives.

treballadors_proytesata.jpg

ELS EFECTES DE LES NOVES MESURES

D'altra banda, els treballadors de Mas d'Enric han començat a notar l'arribada de nous professionals en el marc de les mesures anunciades per la consellera Gemma Ubasart. Tot i això, creuen que no serveixen per pal·liar la falta de mans i recursos que posa en perill, diuen, la seva seguretat i la dels interns.

Els treballadors penitenciaris alerten que les seves reivindicacions no acaben aquí i obren la porta a noves mobilitzacions pròximament.