Treva al bloqueig de Mas d'Enric aquest dimarts per negociar

La tensió viscuda a les portes de les presons des de divendres i que avui s’ha tornat a repetir ha forçat un gabinet de crisi del Govern de Pere Aragonès. Aquesta tarda l’executiu català s’ha reunit d’urgència per prendre cartes sobre una situació que consideren d’alta perillositat, i és que la conselleria de Justícia ha xifrat en 4.000 els interns afectats per l’anòmal funcionament de les presons arran de les protestes dels funcionaris que hi treballen. El Govern ha anunciat mesures imminents per desbloquejar la situació, però diu que no dimitirà ni la consellera ni ningú.

Entre les actuacions que el Govern aplicarà, pactades amb el comitè de l’empresa per qui treballava la cuinera assassinada dimecres a Mas d’Enric, hi ha l’increment dels funcionaris que vigilen els serveis bàsics de les presons. També bes reforçaran sistemes d’emergència i el nombre de treballadors de les cuines, especialment en alguns torns.

ELS TREBALLADORS INSISTEIXEN EN LES DIMISSIONS

Des de la protesta de Mas d’Enric, que des de primera hora del matí d’aquest dilluns talla els accessos a la presó i condiciona els canvis de torn dels treballadors, diuen que demà no hi haurà protesta, però segueixen reclamant la dimissió de la consellera i el secretari de Mesures Penals. La delegada sindical de la UGT Presons diu que no es mouran d'aquí, i que continuaran reclamant la dimissió d'alts càrrecs del Departament.

En aquest escenari de crisi, el sindicat avisa que si no hi ha entesa es poden tornar a repetir les mobilitzacions d'aquests últims dies.