Es redueixen els accidents mortals, però preocupen els motoristes

Els accidents mortals van disminuir un 20% a les carreteres del Camp de Tarragona el 2023 respecte a l'any anterior.  A la xarxa viària interurbana van morir 20 persones en 16 accidents, són dos menys que el 2022 i la mateixa xifra que el 2019. L'increment destacat el trobem en els ferits greus que van incrementar-se un 77%. El 40% d'aquests sinistres mortals es van concentrar a l'Alt Camp, seguit del Tarragonès i la Conca de Barberà. Les carreteres amb un balanç més tràgic són l'AP-7, l'N-240 i la C-37.

El que més preocupen són els accidents en motocicleta. Si bé a les comarques tarragonines les morts entre els motoristes es van reduir a la meitat, amb 3 víctimes l'any passat, el Departament alerta de la tendència dels darrers anys.

L'altre gran problema contra el que lluita el Servei Català de Trànsit és l'ús del mòbil i les distraccions al volant que provoca. El consum de drogues i l'alcohol completarien el llistat. Tampoc es pot obviar l'excés de velocitat a la carretera. A una de les vies amb major accidentalitat mortal, com és l'AP-7, aquesta primavera s'hi instal·larà un nou radar en fase de proves. Serà a Constantí, on, més endavant, s'hi activarà el radar de tram ja anunciat per part del Ministeri entre Altafulla i Constantí.