Suport als pagesos des del sector pesquer, que comparteix problemàtiquesSuport incondicional del sector pesquer a les protestes i mobilitzacions de les darreres setmanes per part dels pagesos. I és que els dos principals exponents del sector primari al territori comparteixen inquietuds i reivindicacions. La principal, l'excés de burocràcia al que, diuen, els tenen sotmesos les administracions, i que no els permet dur a terme la seva tasca amb les màximes garanties.

Derivat d'aquestes limitacions, també comparteixen la indignació pagesa al voltant de la competència deslleial d'altres països, sobretot de fora de la Unió Europea, que consideren no compleixen els mateixos estàndards sanitaris i de sostenibilitat. Una sèrie de fets que diuen impossibilitat el relleu generacional necessari per a continuar amb un sector que creuen està tocat de mort.

Tot i això, de moment descarten repetir mobilitzacions com les del sector agrari i ramader. Diuen que les actuals vedes i restriccions de pesca ja els deixen molts dies amarrats als molls, el que fa que no es puguin permetre perdre els pocs dies que tenen per treballar.

Per a mirar de pal·liar en certa manera aquesta situació, el passat dijous es va anunciar la intenció de la Generalitat de vehicular els ajuts europeus destinats a promoure l'economia blava a través del Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada. Sumen un total de prop de 2 milions d'euros en cinc anys. Una ajuda que és benvinguda pel sector per a mirar de diversificar la seva tasca.