La protesta dels pagesos deixa el Port gairebé sense trànsit de camions

La protesta de la pagesia ha tingut un efecte notable en l'activitat del Port. Entre les 6 i les 12 h, hi ha hagut gairebé un 87% menys de camions entrant o sortint respecte aquest dilluns.

D'aquesta manera, només s'han registrat 176 camions, mentre que dilluns en van ser més de 1.000. Una xifra, però, que és inferior a la mitjana diària de l'any passat de prop de 4.500 camions.  Pel que fa al lliurament de cereals, ha disminuït gairebé un 60%.

Amb tot, el Port considera que el pla de contingència ha funcionat correctament i el contacte previ amb les empreses de la comunitat portuària ha evitat un col·lapse de camions a l'entrada.

swkd.jpg

Més enllà dels canals de comunicació previs amb les empreses que operen al port, també s'ha reforçat la Policia Portuària, mobilitzant prop d'una trentena d'agents. Una Policia Portuària que ha estat amb estret contacte amb els Mossos i la resta de cossos policials per coordinar la regulació de trànsit i definir espais d'aparcaments per als camions aturats.

Més enllà d'això, el Port es defensa de les crítiques de la pagesia, que considera l'autoritat portuària com un agent clau en la importació de productes que competeixen deslleialment amb l'agricultura del territori.

El Port està preparat per l'allargament de la protesta i confia que les mesures de vigilància i contingència evitaran que es trenqui la cadena de subministrament. L'autoritat portuària està fent balanç de l'impacte econòmic del bloqueig.