El Camp de Tarragona vibra amb les rues de Carnaval

Els carrers dels diferents municipis del Camp de Tarragona s'han omplert aquest cap de setmana de disbauxa, però també de llums, colors, plomes i coreografies amb les seves respectives rues de Carnaval. A Tarragona, milers de persones es van concentrar dissabte per gaudir de la Rua de l'Artesania.

Més de 3.500 persones implicades, 30 comparses, tres d'elles noves, i fins a 53 carrosses ho van donar tot demostrant una vegada més el seu potencial. L'increment del pressupost va permetre tirar endavant algunes de les demandes històriques de les comparses i les entitats col·laboradores, com millorar la il·luminació del tram de Rovira i Virgili i retirar alguns dels contenidors que fins ara dificultaven el pas de les carrosses.

L'associació Todos en Azul va encapçalar per segon any consecutiu la rua visibilitzant les persones amb autisme. Hores abans, ja ho havia fet a la Rua matinal de Ponent. Diumenge, el protagonisme va ser per les quinze millors comparses. Aquestes van mostrar les seves millors gales a la Rua de Lluïment.

TAMBÉ MILERS DE PERSONES A VILA-SECA, VALLS I TORREDEMBARRA

carnaval Torre

A Vila-seca, tot i el vent, fins a 18 colles van desfilar pel nucli del municipi. Van començar al carrer de Sir Esteve Morell Scott i puntuals com sempre, es van dirigir cap a la Rambla de Catalunya. Les batucades van ser les principals protagonistes, escalfant motors per la gran festa que hores després es va celebrar al Pavelló.

La festa i la disbauxa també es van apoderar de Valls. La plaça del Blat es va omplir de gom a gom per gaudir d'un dels actes més esperats. Enguany, la rua va tenir un clar protagonista, el Moixó Foguer. La comparsa satírica i els membres de l'associació Unió Anelles de la Flama van representar amb la seva vestimenta, les obres de rehabilitació que s'estan duent a terme al campanar de l'església de Sant Joan.

I a Torredembarra, unes 1.700 persones van participar en les dues grans rues tant pel centre del municipi com pel passeig marítim. Quatre comparses i fins a 17 carrosses torrenques, del Baix Gaià i el Baix Penedès van omplir de llum els principals carrers. Diumenge a la tarda, els més petits van gaudir d'una batalla de confeti.

DISFRESSES DE TOT TIPUS

carnaval

A pocs quilòmetres, i només una hora més tard, l'Agrupació Carnavalera d'Altafulla es reconciliava amb el Carnaval altafullenc després que l'any passat renunciés a participar pel fet que l'Ajuntament no els cedís cap espai adequat on poder preparar el material. Les cinc carrosses i tres comparses participants van permetre recuperar xifres prepandèmiques. Com a principal novetat, diumenge, després de la rua a Baix a Mar i la guerra de confeti, les colles van gaudir d'un dinar popular per agafar forçes abans de tornar a preparar-se per recórrer el centre de la vila.

A la Conca de Barberà, les rues de Carnaval també van ser protagonistes. A Montblanc, Sa Majestat Carnestoltes i la Concubina, acompanyats de la Xaranga Sense Nom, van ser rebuts a la plaça Sant Francesc. A les sis de la tarda, la rua va donar el tret de sortida a l'avinguda Doctor Folch juntament amb el concurs de carrosses i comparses.

Mitja hora més tard, la disbauxa s'apoderava de l'Espluga. Disfresses originals que van fer que la Rua de les Mil Disfresses fos un èxit. Amb tot, un gran Carnaval als diferents municipis del Camp de Tarragona. La festivitat finalitzarà aquest dimarts amb la crema del rei Carnestoltes.