Aparent normalitat a PortAventura l'endemà de l'accident i amb un nou avís per vent

Els accessos de PortAventura obrien aquest dilluns amb un avís per vent, just l'endemà de l'accident al Tomahawk. Tot i el fatídic incident i la previsió de mal temps, el parc temàtic presentava aparent normalitat i afluència de visitants.

S'INVESTIGA L'ACCIDENT I EL PLA D'AUTOPROTECCIÓ

Mentrestant, els Mossos investiguen l'accident per traslladar l'informe del succeït als jutjats i Protecció Civil revisarà si es van seguir els passos del Pla d'Autoprotecció del Parc Temàtic que va caducar el passat setembre. L'actualització d'aquest document està en marxa des del desembre i dins del termini de 6 mesos per homologar-lo. 

I és que tot i ser dilluns, aquesta jornada coincideix amb un dia no lectiu a moltes escoles del país per Carnaval. És per això que moltes famílies ja havien planificat la visita al parc, abans que aquest diumenge la caiguda d’un arbre pel vent a aquesta petita muntanya russa del Far West deixés 14 ferits, dos d’ells en estat crític. La majoria de visitants assumien que es tracta d’un accident eventual per causes meteorològiques i confiaven, ja de bon matí, que tot funcionés amb normalitat.

Tot i confiar en la seguretat, la notícia ha aixecat certa precaució entre els clients habituals de PortAventura, que explicaven que s’han mirat el temps amb atenció abans de sortir de casa. De fet, avui que el parc tanca a les 6 de la tarda, també es preveuen episodis de fort vent.

Aquest és el dia després d’un episodi excepcional a PortAventura, que des del 2009 no registrava un incident amb ferits. Aquell any va ser la mort d’un treballador, precisament al Tomahawk. Aquest dimarts el parc tornarà a obrir per una altra jornada no lectiva a les escoles, i seguirà la seva activitat els caps de setmana fins a les portes de la Setmana Santa, quan iniciarà una nova temporada a ple rendiment.