La seguretat és el principal motiu de les trucades al 112

Els habitants de les comarques tarragonines van trucar més de 86.000 cops al telèfon 112 l'any passat per alertar d'alguna situació relacionada amb la seguretat. Aquest és el principal motiu dels avisos a emergències per part de la ciutadania, no només a Tarragona, també ho són al conjunt de Catalunya. Per volum de trucades, més o menys similar, el segueix l'assistència sanitària i, ja en menor percentatge, per motius de trànsit. Els casos relacionats amb el civisme s'han reduït en comparació a l'any passat. 

El telèfon 112, però, cada any rep més trucades. El 2023 a la demarcació van créixer un 3,5% i al conjunt de Catalunya vora un 4%. Es manté la tendència a l'alça de la darrera dècada, ja que en els darrers 11 anys el nombre de trucades causades per una emergència han incrementat un 89%.

El balanç del Departament d'Interior reflecteix algunes peculiaritats del darrer any. No és nou que les nits de Sant Joan i Cap d'Any aglutinin més avisos, però destaca l'increment de trucades durant la temporada de platges. I és que el darrer estiu va ser, especialment, complex pels forts corrents que van disparar el nombre d'ofegaments. Un altre fet inusual van ser els simulacres per risc químic i les proves de l'enviament d'alertes d'emergències als mòbils. Tots aquests van ser episodis de més feina al 112. Un servei que destaca per atendre les trucades abans de 10 segons.