Impuls a l'economia blava de Tarragona amb prop de dos milions d'euros

El Grup d'Acció Local Pesquer Costa Daurada, el GALP, creat fa menys d'un any fa un gran salt endavant. És així arran de l'encàrrec de la Generalitat per vehicular els ajuts europeus destinats a promoure l'economia blava. Sumen un total de prop de 2 milions d'euros en cinc anys, uns 400.000 euros anuals.

Els membres del GALP van oferir aquest dijous una xerrada per informar sobre les ajudes, els tràmits i el calendari d'una convocatòria que comprèn un àmbit molt ampli com és el de l'economia blava.

pescssfa.jpg

Els ajuts, procedents del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, ofereixen un gran ventall de possibilitats a empreses i entitats del món de la mar. Són, doncs, una via perquè puguin fer realitat idees que ajudin a desenvolupar tot el potencial que l'economia blava pot tenir en els nostres territoris. 

Està previst que la primera convocatòria d'aquests ajuts a l'economia blava surti aquest febrer. Unes subvencions que podran cobrir el 50 o el 100% dels projectes en funció de les seves característiques i actors implicats.