L'any s'acaba corrent o nedant

Tal com mana la tradició, l'any es pot acabar de dues formes. O corrent, o nedant. El territori es prepara pels clàssics banys i curses de Sant Silvestre, sempre multitudinaris. Un gran pot d'atracció de lleure, perquè a cavall d'un any i un altre, la competició sempre queda en un segon pla.

LES CURSES

Pel que fa a les curses, els que vulguin cremar els torrons i fer espai pel raïm de Cap d'Any, tindran on triar i remenar. La primera cursa de Sant Silvestre del territori es farà aquest dissabte dia 30 a Vila-seca: des de la plaça de l'Església, els corredors sortiran a les 9:30 h per fer una volta pel municipi.

A la tarda de l'endemà, dia 31, serà el torn per Torredembarra, amb la segona edició d'aquesta cursa, organitzada pels alumnes de l'Institut Torredembarra. A partir de les 17 h, sortida des de la plaça del Castell. I mitja hora més tard, des de la pèrgola del Serrallo, arrencarà la Sant Silvestre més multitudinària, la de Tarragona.

ELS BANYS

I qui no vulgui córrer, o vulgui fer totes dues coses, podrà banyar-se. L'últim bany de l'any es podrà fer a la platja vila-secana de la Pineda, diumenge dia 31 a les 12 h. Una hora més tard, des de les platges de la Comandància i del Miracle de Tarragona, els més valents i valentes es remullaran per dir adéu al 2023.

I qui podrà dir hola al 2024 des de les aigües mediterrànies seran els del Baix Gaià. Els torrencs celebraran el seu bany de Sant Silvestre ja dilluns, a les 11:30 h. I els altafullencs a les 13 h. Una bona forma d'encetar l'any i, per què no, fer passar la ressaca.