Sindicats de la salut lamenten la saturació endèmica als hospitals

Sindicats de l'àmbit de la salut lamenten la saturació endèmica als hospitals durant les vacances de Nadal. Asseguren que cada any es reprodueix la mateixa imatge: llargues esperes, habitacions plenes i passadissos amb pacients. Tot i que és previsible per l'augment dels virus respiratoris, denuncien que el Departament no hi posi remei.

La circulació dels virus respiratoris omple cada any els hospitals de forma generalitzada i aquest Nadal no ha estat una excepció. L'Hospital Joan XXIII de Tarragona, per exemple, arribava a màxims la setmana passada.

El pic de pacients a l'hospital tarragoní va obligar a tancar set quiròfans per alleugerir la demanda de llits. Des del centre sanitari, que han declinat fer declaracions, expliquen que va ser una mesura puntual i que es va poder recuperar la normalitat el mateix dia. On també es nota la saturació és a les sales d'espera, més plenes, i als passadissos on s'han atès malalts.

Des de l'hospital s'assegura que l'activitat és alta aquestes setmanes, però que entra en la normalitat de cada any en aquesta època. També remarquen que no es deixa d'atendre a ningú. Representants dels treballadors ho assumeixen, però critiquen que cada hivern es repeteixi la mateixa situació. Esperen que l'ampliació de l'hospital, amb el nou complex de Joan XXIII, pugui alleugerir aquesta falta d'espai en un futur.

ES QUEIXEN DEL MATEIX A VALLS

CGT denuncia que les urgències del Pius Hospital de Valls estan col·lapsades. Critiquen la manca de previsió de la gerència del centre, que té tancades dues mitges plantes de l'hospital per manca de personal i que permetrien alleugerir la situació.