Es diagnostiquen el doble de virus respiratoris que ara fa un any

La incidència dels virus respiratoris va en augment. La tendència al Camp de Tarragona s'ha mantingut a l'alça durant la darrera setmana amb un nou repunt de casos, inferior al 2%, però que se suma al 47% d'augment de la setmana anterior.

L'afectació de la grip al Camp de Tarragona és menor respecte a l'any passat i la situació epidèmica se situa en un nivell moderat, i és que hem pujat una escala més des de l'11 de desembre. La qüestió, però, és que el conjunt de virus respiratoris sí que han corregut amb més velocitat. I és que els casos diagnosticats a l'atenció primària aquestes desembre dupliquen els casos registrats durant les mateixes setmanes de l'any passat.

EPIDÈMIA MODERADA

Al conjunt de Catalunya, la grip és el virus més freqüent, suposa el 22% dels casos, seguit pel renovirus i la Covid. Entre els més petits, el percentatge d'afectació de la grip augmenta i ronda el 40%.

Per cada 100.000 persones hi ha una taxa de 900 pacients afectats per infeccions respiratòries agudes. Salut vol llençar un missatge tranquilitzador a la ciutadania i considera normal l'activitat que estan experimentant aquests dies els centres sanitaris del país. Igualment, sí que recomana les mesures preventives: rentar-se les mans, ventilar els espais, utilitzar la mascareta en cas de tenir símptomes o, senzillament, quedar-se a casa si la persona es troba malament.