Les infermeres llecen la bata en una vaga indefinida que té incidència als hospitals i caps

Les infermeres catalanes han dit prou a continuar sentint el menyspreu contra la professió que, diuen, duu a terme el Departament de Salut.

Així ho han escenificat aquest migdia a les portes del CAP de Vila-seca, on han llençat simbòlicament les seves bates a la paperera, davant d'una situació que consideren insostenible.

Ho han fet en el marc del novè dia de vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya i que ha deixat només amb serveis mínims tant els centre d'atenció primària com els principals centres hospitalaris catalans. Des del col·lectiu, les reclamacions són clares, reconeixement de la seva categoria professional en tots els àmbits i augment de la plantilla.

CARREGUEN CONTRA ELS RECENTS ACORDS

En aquest sentit, denuncien que totes aquestes reclamacions no s'han vist reflectides ni en el tercer conveni col·lectiu del Servei Català de la Salut, signat a inicis d'aquest 2023, com el preacord de condicions de treball de l'ICS, que està pendent de ser ratificat el pròxim mes de gener.

De moment, la vaga continua sense data d'acabament, després d'una primera reunió purament informativa la setmana passada entre les dues parts i a l'espera d'una nova trobada amb temes de negociació ja damunt la taula.