Els transportistes diuen no al tramvia

La diferència entre el cost i el benefici que suposarà el projecte del Tram Camp al territori no justifica la seva implementació. Així de contundents s'han mostrat aquest dimarts des de la Federació d'Autotransport de Tarragona, en el marc d'un nou document que recull les necessitats d'infraestructures pendents a la demarcació.

En aquest sentit, aposten que el transport metropolità es basi a multiplicar les freqüències dels serveis actuals mitjançant autobusos elèctrics o d'hidrogen de menor capacitat de la qual oferiria el tramvia, que creuen sobredimensionada per la densitat de població existent. És per això que creuen que no es justifica una inversió que calculen en més de 500 milions d'euros.

MILLORES AL TÚNEL 

Un document que també recull altres demandes com les relacionades amb el recentment inaugurat túnel del Coll de Lilla. En aquest sentit, demanen que s'acceleri el projecte de connexió amb l'autopista AP-2 a Montblanc.

També que s'ofereixin alternatives per al gairebé un miler de camions de mercaderies perilloses, que surten cada dia del polígon petroquímic i no poden passar pel túnel. Per això demanen, d'una banda, un desdoblament de la C-14 entre Alcover i Montblanc com de la C-37 fins a Valls. De l'altra, reclamen que el túnel pugui acollir certes mercaderies perilloses, com ja es fa en altres infraestructures europees, cosa que permetria el pas d'un 20% del volum actual de camions.

Altres reclamacions de la patronal del transport passen per la construcció del tercer carril de l'AP7 entre Salou i Ulldecona, o la construcció de la nova estació intermodal i el traspàs de les mercaderies ferroviàries per l'interior.