La futura àrea metropolitana ja compta amb el seu grup impulsor

Després d'anys d'iniciatives i projectes fallits, l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona disposa des d'aquest dijous d'un òrgan destinat a impulsar la seva creació.

Es tracta del Grup Impulsor,  format per vuit ajuntaments del territori. A més de Tarragona i Reus, primers impulsors d'aquest nou intent de mancomunar de serveis i iniciatives territorials, també hi són presents cinc municipis més vinculats amb el Pla Director Urbanístic que està duent a terme la Generalitat. Són Salou, Vila-seca, Constantí, Cambrils i La Canonja. A aquests, també se'ls suma Valls per completar la representació del territori.

LA DIPUTACIÓ, COHESIONADORA DEL PROJECTE

Un nou grup que estarà presidit, però, per la Diputació de Tarragona, que ja ha estat l'encarregada de redactar un estudi preliminar que s'ha presentat aquest mateix dijous per definir els objectius i les maneres de fer de la nova àrea. A partir d'ara, l'ens supramunicipal vol actuar de cohesionador del futur projecte.

DIVERSES COMISSIONS DE TREBALL

D'aquesta manera, les quatre grans àrees de treball se centraran en l'ordenació del territori, el desenvolupament econòmic, la mobilitat i la sostenibilitat. Les diferents comissions es reuniran cada quatre mesos i aniran acompanyades de jornades tècniques i estaran obertes a la participació d'entitats del territori que hagin treballat en aquestes temàtiques. Tot perquè, aquest cop sí, el projecte pugui ser una realitat.

Al grup impulsor també s'hi han implicat els Consells Comarcals del Tarragonès i el Baix Camp i la Generalitat, responsable de gran part de les competències en les diferents temàtiques a abordar a partir d'ara.