La URV millorarà infraestructures i en estalvi energètic el 2024

La Universitat Rovira i Virgili treballarà l'any vinent amb un pressupost d'uns 138 milions d'euros, gairebé un 2% més que enguany. Són uns números continuistes que preveuen, per exemple, inversió en la millora d'infraestructures i en l'estalvi energètic.

Contenció, en alguns casos, per fer front a un increment de les despeses en infraestructures i recursos informàtics per l'increment de l'IPC i l'augment del cost d'alguns contractes. Pel que fa a la millora dels equipaments, amb una inversió de quatre milions d'euros, es donarà continuïtat al pla de xoc per reduir la despesa energètica, que amb els tancaments executats aquest 2023 han permès reduir-la en un 24% i situar-la en nivells semblants als anys pandèmics.

LA URV NECESSITA MÉS DINERS

Els comptes també reflecteixen un augment de l'aportació de la Generalitat, que s'incrementa en més d'un 8% respecte a l'exercici anterior. Tot i això, des del rectorat de la URV remarquen que encara no és suficient i reclamen que el creixement es sostingui en el temps.

Per tot això, des de la universitat tarragonina s'espera que les seves demandes quedin reflectides en els pressupostos de la Generalitat per a l'any vinent.