Es recupera el nombre de visitants, però no el de pernoctacions

Tot i que les previsions d'inici d'any preveien superar els números del 2019, finalment la temporada turística del 2023 s'ha quedat a les portes de la fitaTot i això, des del sector turístic qualifiquen aquest any de molt positiu i amb l'esperança que la tendència a l'alça continuï el 2024.

En aquest sentit, la xifra de visitants ha igualat els 4,9 milions registrats en el darrer any prepandèmic. Les estades, però, han estat més curtes en el temps. Així, s'han registrat gairebé 18 milions i mig de pernoctacions a la Costa Daurada, el que suposa un 4,7% menys que ara fa quatre anys. Des del sector ho atribueixen, sobretot, a la situació econòmica i al fet del major percentatge de visitants de proximitat.

A L'ESPERA DE RECUPERAR ELS BRITÀNICS

I és que el mercat estranger es recupera, però encara no al ritme prepandèmic. Entre els que més avancen, sobretot el turisme irlandès, que ja és el tercer més nombrós, amb augments de més del 20% respecte a l'any passat i del 40 sobre el 2019.

A la part negativa, la desaparició del turisme rus i la lenta recuperació del britànic, que encara està un 13% per sota de l'habitual. Un fet que s'espera revertir l'any vinent.

L'AEROPORT, A L'ALÇA

vols

Les bones xifres d'arribades es reflecteixen en un aeroport que torna a estar per sobre del milió de passatgers i amb la previsió d'augmentar places l'any vinent. Això sí, encara sense previsió de poder ampliar la temporada als mesos d'hivern.

Un allargament de la temporada de l'aeroport al qual podria contribuir una temporada turística cada cop més llarga, com mostren les bones xifres d'arribada de visitants tant per Setmana Santa com, sobretot als mesos de setembre i octubre.