Els episodis de males olors s'han reduït els darrers anys

Les males olors al Camp de Tarragona produïdes per l'activitat industrial s'han reduït els darrers anys i aquest 2023 no s'ha detectat cap episodi greu o crític. Pel que fa a episodis mitjans, l'eina n'ha registrat una vintena.

Aquesta constatació és possible gràcies a Nasapp, una aplicació mòbil que compta amb prop de 300 usuaris que informen sobre episodis de males olors al Camp de Tarragona. 

Nasapp va néixer l'any 2008 com una iniciativa de l'Associació Empresarial Química de Tarragona, l'AEQT, i el Port de Tarragona s'hi ha sumat enguany.

olor port

L'objectiu, afinar la detecció de males olors d'origen industrial i portuari per minimitzar els focus d'emissions millorant els protocols i tecnologies utilitzades. Una tasca que s'ha anat assolint, però que es vol perfeccionar a través de la intel·ligència artificial.

Des de l'AEQT, el Port i Nasapp fan una crida a la ciutadania a descarregar-se l'aplicació a través del mòbil i aportar les seves queixes de males olors per tal de fer créixer la xarxa d'usuaris.