Els sindicats troben a faltar nous projectes a Tarragona

Tarragona necessita més projectes i inversions. En cas contrari, el mercat laboral difícilment podrà donar resposta a les transformacions que viurem en els pròxims anys. És el punt de vista compartit entre dos sindicats de pes al país, UGT i Comissions Obreres. Ho han dit en una entrevista que es podrà veure aquest dijous al Saló de Plens, a les 20:30 h i a les 22:30 h. 

Les dues organitzacions, per exemple, troben a faltar iniciatives que puguin suplir els 3.000 llocs de treball que es destruiran amb el tancament de les centrals nuclears i, al mateix temps, que puguin sostenir l'economia del sud del país. De moment, tan sols hi ha sobre la taula la planta de components de bateries a Mont-roig del Camp. 

ELS NEXT GENERATION SERAN ÚTILS? 

També dubten que els fons europeus Next Generation serveixin, realment, per transformar les comarques de Tarragona als nous temps. Entre d'altres, els sembla que no acaben d'arrencar els canvis a la indústria petroquímica, com l'aposta per l'hidrogen verd.

Sobre el futur, els dos principals sindicats consideren que el mercat laboral ha de pivotar en la formació, ja sigui la dels treballadors actuals, que s'hauran de reciclar, o bé els joves, que han d'encarar-se als nous llocs de treball.

Amb aquestes perspectives, tanquen un 2023 menys conflictiu que l'any passat, quan van haver-se de negociar molts convenis col·lectius. El present passa, sobretot, per les millores dels sous i del salari mínim davant la inflació. I és que la precarietat laboral forma part dels nostres dies i s'agreuja, encara ara, en àmbits com l'hostaleria i la restauració.