Les propostes culturals del Pont

Pel Pont també hi ha oferta cultural. Ens fixem en algunes de les propostes que trobarem al Camp de Tarragona aquests dies festius.

DE PERROS Y CRIADAS. Vila-seca. El Celler. Dissabte (20 h)

A Vila-seca el Celler reivindica el seu valor cultural. Hi arriba un relat sobre una dona andalusa, que podria ser el de moltes, de la seva vida com a migrant durant la postguerra espanyola. Un monòleg necessari a mig camí entre la realitat i la ficció, divertit i emotiu a parts iguals dirigit i creat per Fèlix Herzog i interpretat per Marta Fons.

CORSÉ (CLARA PEYA). Tarragona. Teatre Metropol. Divendres (20 h)

De l’art dramàtic passem a la música. El nou treball de la pianista Clara Peya gira entorn de la violència de la perfecció. Un nou repertori de cançons profundes i compromeses per a les quals l’artista ha seleccionat diferents cantants perquè les interpretin i aportin el seu propi univers al disc. Veus de renom que acompanya pel seu magnètic piano, combinat amb sintetitzadors i bases electròniques, configurant una atmosfera única i vibrant. La formació en directe es compon de quatre músics a escena que acompanyen el piano i l’electrònica amb veu, bateria, percussions, teclats i sintetitzadors.

REÏNA. Tarragona. Capsa de Música. Dissabte (19:30 h)

I a la Capsa, un refugi sonor que arriba des de Manacor. Hi actua Reïna, la nova Monarquia del Pop nacional. Després de la publicació del seu àlbum debut, "Arts Marcials" (2021), produït per Lluís Cabot, arriba el seu segon llarga durada, "Retirada a temps", que s’ha publicat aquest mes de setembre. Els primers avançaments d’aquest segon treball del quartet manacorí són Maldecap i Flors, dues cançons esmolades i transparents que recorden a la sonoritat de grups de pop i rock dels anys 80 i 90.

NUYE (COMPANYIA CIRC EIA). Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (20 h)

Canviem de registre. Despertem en un lloc solitari després d’un llarg aïllament. Ens falta alguna cosa. Comencem a buscar dins nostre per tornar a completar-nos. Busquem entre les nostres llums i les nostres ombres, parts de nosaltres que semblen contradictòries però que són complementàries: el surrealisme, la racionalitat, la certesa, la poesia… I de sobte, quan el món exterior xoca amb l’interior, ens adonem encara més nítidament de la necessitat d’anar a buscar l’altre i connectar-hi. Equilibri, confiança, dualitat, separació, conflictes… són conceptes que apareixen en aquesta proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per completar-nos.

CIRCO DE LAS ESTRELLAS. Tarragona. Palau de Congressos. Diumenge (18 h)

I per acabar, una original mescla de teatre, circ i cabaret. El protagonista d'aquesta història inoblidable es diu Romeo. Venint de generacions de coneguts artistes, té un somni, li agradaria convertir-se en un famós showman internacional per no decebre als seus avantpassats.

Romeo està envoltat de persones extraordinàries, que l'ajudaran a realitzar el seu somni demostrant tota la seva habilitat artística. Però la seva cerca desesperada per aconseguir l'èxit li farà oblidar valors autèntics com l'amor i l'amistat, i es trobarà amb la glòria desesperadament buscada a les seves mans, però amb el cor buit per no poder compartir-la amb algú que l'estimi!. Les acrobàcies aèries, els quadres de ball, les escenes còmiques i altres poètics elements es vertebren sobre aquesta inoblidable història.