Gairebé la meitat de les agressions sexuals denunciades han estat a menors

El model Barnahus compta amb una nova eina per millorar l'atenció als menors que han patit alguna agressió sexual. Es tracta de la guia que han signat aquest dijous a Tarragona representants del món judicial, del departament de Drets Socials i de Salut. Tots ells es comprometen així, a treballar de forma integrada quan intervinguin en un cas d'agressió sexual a un menor d'edat per evitar la revictimització.

El model Barnahus que s'implanta a Tarragona des de fa tres anys és pioner a Catalunya i també ho és la nova guia. Per això, s'espera que a mesura que vagin obrint les noves cases Barnahus de la resta del país, prenguin l'experiència tarragonina com a referència.

Des de la seva posada en funcionament, s'han atès més de 800 infants i adolescents. Una xifra que ha anat creixent exponencialment com a símptoma de la consciència generalitzada de l'existència d'aquest servei. Enguany, més de 200 menors han denunciat agressions sexuals a la demarcació. Una xifra que ha augmentat més ràpidament que les denúncies en general, que han crescut un 60% fregant els 400 casos.

L'Audiència de Tarragona xifra en una cinquantena els menors acusats d'agressions sexuals aquest 2023. D'aquests, 11 tenien menys de 14 anys i, per tant, eren inimputables.