Cap de setmana de musicals i aniversaris

L’agenda cultural d’aquest cap de setmana ens deixa gires d’aniversari i musicals.

L’ALEGRIA QUE PASSA (Dagoll Dagom). Valls. Centre Cultural. Dissabte (20.30h)

Un musical sobre la llibertat individual i col·lectiva. Un poble gris, monòton i industrial veu trencada la seva rutina laboral amb l'arribada d'un gran espectacle musical. La companyia ha sigut contractada per l'alcalde del poble i propietari de l'única fàbrica en tota la població. Joan, el fill de l'alcalde que és a punt de casar-se amb la seva parella Lina, s'enamora de la gran estrella Zaira i vol fugir amb ella lluny del poble gris. L'autoritari i fals demòcrata alcalde obliga el seu fill a desistir dels seus somnis. Dagoll Dagom ens presenta un musical que parteix de l’obra de Santiago Rusiñol, amb adaptació i direcció de Marc Rosich.

PICASSO (REY, MONSTRUO Y PALLASO). Tarragona. Teatre Tarragona. Divendres (20h)

Picasso, el gran triomfador del segle XX, pintor bohemi i fascinant, viu un constant homenatge després de la seva mort. Però a la festa del seu aniversari hi arriba una visita inesperada: la companyia de pallassos Rhum&Cia. I amb ells, un poeta i cronista de circ, vell amic de Picasso: Ramón Gómez de la Serna. El Ramón i companyia invoquen un laberint d’amics, dones i llegendes que van fer de Picasso un mite. Un retaule meravellós en què l’emperador dels artistes es despulla i disfressa alhora. Picasso (rey, monstruo y payaso) interroga la història d’un pintor que va travessar per diferents èpoques i estils, però ho fa en clau de Rhum&Cia: una posada en escena tan curosa com divertida, amb alguna pinzellada d’alegre melancolia.

TRES, DOS, UN,... BUMT. Tarragona. Teatre Tarragona. Diumenge (18h)

I ara, els aniversaris. 30 anys fent música, 30 anys fent entitat, 30 anys fent Tarragona. La Unió Musical de Tarragona està d’aniversari de gairebé totes les seves seccions: tres dècades de la Banda Simfònica, dues dècades de la Banda Infantil i una dècada de la Big Band BUMT. Ho celebra amb un concert ja tradicional al Teatre Tarragona, una proposta artística per a tots els públics i dedicada a la ciutat de Tarragona.

QUICO EL CÈLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES. Vila-seca. El Celler. Dissabte (20h)

Qui està de gira per commemorar trenta anys de música és la banda ebrenca Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. La seva gira “es cantava i es canta” on repassa la seva trajectòria arriba al Celler de Vila-seca. Els Quicos celebren una trajectòria sense interrupcions, parèntesis ni punts i a part i que es tradueix en més de 2.000 concerts, 14 àlbums, 23 espectacles, el Premi Nacional de Cultura, el Premi Joan Amades, dos premis ARC, un premi Altaveu i 12 premis Enderrock, aquests darrers tots atorgats per votació popular.