Tarragona manté les estrelles Michelin i el vila-secà Xatruch en suma la tercera

Tots els restaurants de la demarcació de Tarragona que tenen Estrella Michelin han renovat el seu privilegi de continuar sent entre les millors cuines del món. És el cas, per exemple, del Deliranto de Salou amb Pep Moreno al capdavant. Un dels noms destacats de la nit, però, és el d'Eduard Xatruch, el vila-secà que ha aconseguit la tercera estrella amb el restaurant Disfrutar de Barcelona.

Xatruch ja estava entre els més prodigiosos, però ara fa el salt definitiu al capdamunt del podi de l'alta gastronomia. El seu equip, amb Oriol Castro, vinculat amb Torredembarra, i Mateu Casañas, han estat la grata sorpresa de la gala de les estrelles Michelin.  El restaurant del xef de Vila-seca reforça el reconeixement que ja li va donar el rànquing dels 50 millors restaurants del món que enguany li ha atorgat la segona posició. 

Sense novetats per la resta de xefs tarragonins, però això no és sinònim de males notícies. El Deliranto de Salou manté l'estrella Michelin i busca ara mantenir l'excel·lència als fogons, molt lligada a la creativitat.

El Tarragonès, això sí, no incrementa el llistat d'establiments reconeguts, al Baix Camp tampoc. A Cambrils, Can Bosch i Rincón de Diego també conserven la seva estrella.