Vila-rodona i Altafulla tanquen la temporada castellera

Després d'una Santa Úrsula intensa i com ja acostuma a ser habitual, la diada de Vila-rodona va servir a les dues colles de Valls per a tancar la temporada sense ensurts i donant oportunitats als troncs a castellers menys habituals.

És el cas d'una Colla Vella que van tancar el curs amb els dos castells bàsics de vuit amb molts canvis al tronc. També en el 2d7, amb la nota destacada del pis de terços, amb una integrant femenina per primera vegada a la colla rosada. Els del Portal Nou van tancar l'actuació i la temporada amb un altre pd6.

I actuació molt similar de la Joves a l'altre costat de la plaça dels Arbres de Vila-rodona. Els vermells també van apostar pels dos castells bàsics de vuit amb diferents canvis, als que van sumar el 5d7 i també el pd6.

I si les colles de valls van tancar el curs a Vila-Rodona, els Xiquets de Tarragona ho van fer com és habitual a la plaça del Pou d'Altafulla en el marc de la Festa Major de Sant Martí. Després d'una gran diada de Tots Sants, els matalassers també van apostar a Altafulla pels castells de vuit bàsics, als que van acompanyar del 5d7.

ALTAFULLA TORNA A CARREGAR EL 2d7

Al seu costat, la gran expectativa del dia era saber si els Castellers d'Altafulla podien repetir la gesta de descarregar el 2d7. Després de completar a la primera ronda el 4d7a, els de ca l'Ixart van enfrontar el repte a la segona, tot i que aquest cop va quedar lluny de la carregada. Tot i la caiguda, el van tornar a intentar a la tercera ronda, aconseguint aquesta vegada carregar-lo per segona vegada a la seva història. 

Van tancar l'actuació amb el 4d7 i tancaran la temporada dissabte amb la tradicional pujada del pilar per les escales del dia de Sant Martí.

La diada la van completar uns Bordegassos de Vilanova que no van poder novament amb el 4d8 i van tenir com a millor castell el 5d7 carregat.