Vilafranca obre la porta del 9d9f

Un any després la plaça de la Vila de Vilafranca va tornar a escriure una nova pàgina històrica del món casteller en forma de castell inèdit. Va ser a la tercera ronda quan els Castellers de Vilafranca van decidir intentar el fins ahir mai vist 9d9f.

Un castell mastodòntic que va anar completant etapes pausadament i demostrant que la seva dificultat, fins a aquest dimecres qualificada de titànica per l'encaix de les prop de 500 persones participants, anava sent superada pels vilafranquins.

Així, només els prop de 40 segons que l'enxaneta vilafranquina va trigar en fer les tres aletes al castell va fer que aquest acabés enfonsant-se a nivell de segons d'una de les torres enganxades al tres central. Una imatge però, que demostra que el castell és descarregable, i que obre portes a una cursa per a aconseguir-ho, sobretot amb la mirada posada en el Concurs de l'any vinent.

Uns vilafranquins que abans havien descarregat per segona vegada aquest curs el 3d10 amb folre i manilles després d'un intent desmuntat. No van poder, però amb el 4d9sf que van intentar després de la gesta i van tancar l'actuació recuperant després d'algunes setmanes el pilar de vuit emmanillat.

CASTELLS DE NOU MATALASSERS

I actuació molt meritòria també aquest dimecres a Vilafranca dels Xiquets de Tarragona. Després d'obrir plaça amb un 7d8 pensat per agafar confiança pels pisos alts, els matalassers van recuperar d'una sola vegada els dos castells de nou que no descarregaven junts des de Sant Magí. Primer amb un 4d9f de gran factura, i després a un 3d9 folrat que van haver de treballar a la descarregada.

EMOCIÓ MATARONINA

Més alegries a plaça van portar els Capgrossos de Mataró, que van tornar a descarregar en menys d'una setmana tres castells de nou pisos, destacant el segon 2d9fm del curs, castell, però que van haver de treballar més que a Girona el passat diumenge. Van tancar l'actuació amb un emotiu pd6 que demostra la recuperació dels del maresme davant de les adversitats patides aquest curs.

L'actuació la van completar uns Castellers de Sants que van tenir en el 7d8 el seu millor castell.