L'expectativa del 9d9f marca la prèvia de Tots Sants

Aquest dimecres farà just un any que el món casteller veia com a la plaça de la Vila de Vilafranca se superava la darrera frontera en forma de pd9fmp de la mà dels Castellers de Vilafranca.

Un any després, la sensació prèvia a la darrera gran diada de la Zona Tradicional torna a ser la mateixa, però aquesta vegada amb el 9d9f com a protagonista. Un castell inèdit que ha anat progressant al local dels vilafranquins fins a la darrera prova d'aquest dilluns, col·locant sisens per primera vegada.

Un castell, però que els de Cal Figarot es plantegen, en principi com la cirereta d'un programa encara més ambiciós, amb els dos castells de deu pisos com a objectius principals i el 4d9sf, que van descarregar sencer a l'assaig de divendres passat, com a altre gran protagonista. Si els primers castells van bé, caldrà veure quines són les claus del nou gran monstre del món casteller.

CASTELLS DE NOU MATALASSERS

Una diada de Tots Sants que també vol tornar a veure als millors Xiquets de Tarragona, que volen gairebé tancar la temporada recuperant les sensacions del mes d'agost, les que els va portar a un gran Sant Magí. D'aquesta manera, els matalassers volen tornar a fer el salt als castells de nou, tant el 3 com el 4d9f, que creuen han millorat sensacions en les darreres setmanes. Els podrien acompanyar de castells com el 5 o el 7d8.

GAMMA EXTRA MATARONINA

I a Vilafranca, la Gamma Extra encara podria venir d'una altra colla, els Capgrossos de Mataró. Els del Maresme van recuperar aquest diumenge a Girona el 2d9fm, al que van acompanyar d'un 3 i un 4d9f de factura impecable. Una actuació que volen repetir aquest dimecres, sense descartar del tot altres castells de la Gamma Extra com el 5d9f o el 9d8.

La diada la completaran uns Castellers de Sants que volen repetir la clàssica de vuit ja descarregada aquest curs, sense descartar un possible intent de castell de la gamma alta de vuit.