Sant Fèlix es prepara per viure les grans estrenes de la temporada

La temporada castellera tornarà a viure aquest dimecres un dels grans moment anuals a la plaça de la Vila de Vilafranca i ho farà amb quatre colles que, tot i tenir els programes d'actuació majoritàriament bastant clars, aquests estaran plens d'estrenes que encara no s'han vist aquest curs a les places.

LA JOVES POSA A PUNT EL 4d9sf

És el cas de la Joves de Valls, que aquest dilluns acabava de posar a punt al carrer d'en Gassó les estructures que han de suposar un gran salt de qualitat en la seva temporada. Així, els vermells poden tenir com a gran aposta aquest Sant Fèlix un dels seus castells bandera, el 4d9sf. Un castell total del que han fet grans proves i que, després d'obrir plaça amb el seu gran 3d9f d'enguany podria aparèixer a la segona ronda. Si superen aquesta prova, els vallencs no descarten castells com el 5d9f, el pd8fm o, fins i tot el 2d8 desfolrat.

EL 2d8sf, GRAN OBJECTIU DE LA VELLA

Amb un bagatge més important en els grans castells arriba a Sant Fèlix la Colla Vella. Els rosats parteixen amb l'avantatge sobre la resta de colles de la confiança que li dona tenir a punt un gran castell de sortida com el 4d9fp, que ja han descarregat en tres ocasions enguany. A partir d'aquí, l'aposat dels del Portal Nou sembla passar a la segona ronda pel 2d8sf, que ja ha mostrat molt bones sensacions al pati d'assaig. La incògnita vindrà a la tercera ronda, on s'haurà de veure per quin castell aposta un Manel Urbano que té diverses opcions damunt la taula.

ELS VERDS VOLEN TORNAR A SER DE 10

I amb moltes més incògnites que anys anteriors arriben a la cita els amfitrions, uns Castellers de Vilafranca que de ben segur tornaran a apostar per una actuació de màxims. Ho faran, però sense haver descarregat cap dels grans castells que podrien portar a plaça, més enllà del 2d9 i el pd8 emmanillats. Tot i això, la gran aposta verda tornarà a passar pel 3d10fm després de bones proves a l'assaig i el gran domini sobre el 3d9f. A partir d'aquí, el ventall de castells vilafranquí és enorme, passant pel 4d9fa carregat aquest diumenge o altres estructures com el 3d9fa, el 5d9f o el 4d9sf.

ELS MINYONS A PEL 5d9f

Una diada que tancaran uns Minyons de Terrassa que, sense fer soroll poden esdevenir una de les grans sorpreses de l'actuació. Els de la camisa malva arriben després de les vacances amb el 2d9fm ja descarregat enguany, i que torna a tenir les bones sensacions d'inici de juliol. Un castell al qual volen sumar aquest dimecres el 5d9f, del que també han fet bones proves aquest mateix cap de setmana.

Tot en un Sant Fèlix que podria tornar a estar pendent del cel i que es podrà veure en directe a través de TAC12 a partir de les 12 del migdia.