Els CAP incorporen fisioterapeutes i impulsen sessions terapèutiques grupals

Ja es duen a terme sessions grupals de fisioteràpia al CAP Tarraco gràcies a la incorporació de professionals d'aquest àmbit a l'atenció primària.

En total, 18 fisioterapeutes cobreixen la trentena dels CAP del Camp de Tarragona arran d'un pla del Departament de Salut que ha donat entrada a altres perfils com dietistes o higienistes bucodentals.

En el cas dels fisioterapeutes, es busca promoure i millorar l'autonomia de la persona atesa, prevenir malalties musculoesquelètiques i reduir el consum de medicaments.

asd

Tot i que és un servei obert a majors de 16 anys, la gran majoria de pacients derivats pateixen alguna patologia degenerativa com pot ser el dolor de maluc, la lumbàlgia o l'artrosi.

La presència dels fisioterapeutes als CAP també facilita la comunicació amb la resta de professionals sanitaris i possibilita una atenció més àgil als pacients tot alleugin la pressió assistencial.

Una de les claus del servei és donar eines que els usuaris puguin reproduir a casa. Per últim, les activitats comunitàries que desenvolupen els fisioterapeutes de l'atenció primària, augmenten el vincle de la població amb els recursos beneficiosos que es desenvolupen als seus municipis i barris.