Arrenca la selectivitat més multitudinària

Dia de nervis al Campus Catalunya de la URV amb l'inici de la Selectivitat, que s'allargarà fins divendres. Les assignatures de Llengua Castellana i Estrangera han obert la llauna d'unes proves d'accés a la universitat que compten amb més estudiants que mai, arribant als 3.895 a tota la demarcació, uns 200 més que l'any passat. Es tracta d'una tendència generalitzada provocada per l'alta natalitat dels inicis dels 2.000 arran de la bonança econòmica que vivia l'Estat.

La gran majoria dels examinands coincideixen que la prova de Castellà ha estat més fàcil que els simulacres realitzats a partir dels exàmens d'anys anteriors. Ni el 'Nada' de Carmen Laforet, ni les anàlisis inverses, ni els oxímorons han posat en grans dificultats els estudiants.

Misco 2023 an

Des de la URV apunten que les tècniques per copiar no han variat gaire i se segueix apostant per la clàssica "xuleta" en paper o escrita al braç. A la pausa entre exàmens els futurs universitaris han pogut respirar una mica més alleujats i començar a alliberar de l'estrès dels últims dies.

Durant aquest primer dia de Selectivitat també s'han dut a terme les proves d'assignatures específiques com Física o Geografia. Dijous serà el torn de la història i divendres Català.